Kode – Et godt passord holder uvedkommende ute

Hold deg oppdatert

Det er viktig at du oppdaterer programvaren din

  • Tid: 5–10 minutter en gang i blant
  • Kostnad: kr 0,– og litt irritasjon

Det er irriterende når Apple, Adobe eller Microsoft nærmest tvinger deg til å oppgradere til siste versjon av programmet du bruker, og du oppdager at de har endret på noe du både var vant med og komfortabel med. Endringen ødelegger arbeidsflyten fullstendig, får deg til å gjøre flere feil, og tvinger deg til å lære noe nytt.

Men uansett hvor irriterende det er, så er det viktig at du gjør det. Den viktigste grunnen til slike endringer er nemlig ikke å irritere deg, eller vise hvor flinke de er til å flytte på knapper, men å tette sikkerhetshull som er blitt kjent.

Et slikt sikkerhetshull kan være en eller annen svakhet i koden. Noe som gjør at skurker kan finne en bakvei inn i for eksempel datamaskinen eller telefonen din. Nesten all programvare har slike hull.

Og når et sikkerhetshull er blitt kjent, er det ofte bare et tidsspørsmål før hackerne har laget en robot som kan gå ut på internett, på jakt etter dem som ikke har oppdatert programvaren sin, og utnytte det sikkerhetshullet på en eller annen måte.

Men hvis du regelmessig oppdaterer programvaren på maskinen og telefonen din, vil du redusere sjansen for å bli offer noe slikt.