Er du Pwned?

Nettsiden som vil være en vekker for mange som trodde de var trygge

Første oppgave: Gå til HaveIBeenPwned.com for å finne ut om du noen gang er blitt «pwned».

(«Pwned», med P, er internett-slang for «eid» i betydningen «utmanøvrert» eller «utkonkurrert». I denne sammenhengen betyr det at dine opplysninger blitt kompromittert.)

Den nettsiden har samlet informasjon fra mange av de største, kjente hackerangrepene, som dem på LinkedIn, Dropbox og Adobe. Når du bruker tjenesten til å søke på e-postadressen din, finner du ut om din informasjon noen gang er kommet på vidvanke.

Gå til HaveIBeenPwned.com

Det er viktig at du forstår at faren ikke nødvendigvis er at noen skal få tilgang til din gamle MySpace-profil. Det større problemet er om du har brukt samme kombinasjon av brukernavn og passord på en annen nettside eller app. I så fall kan du regne med noen har fått tilgang dit, også.

Gitt en liste med brukernavn eller e-postadresser med tilhørende passord, vil nemlilg hackere bruke roboter til å prøve alle disse kombinasjonene på andre nettsteder, for å se om noen på listen (du) har brukt samme brukernavn og passord på andre nettsider.

Hvis brukernavnet og passordet du brukte på MySpace eller Yahoo! en gang i tiden også fungerer på din Hotmail, Twitter, Uber eller Dropbox-konto er det veldig stor sjanse for at andre har tilgang til alt sammen. Og om de ikke har benyttet seg av det ennå, så er det bare et spørsmål om tid.

(Men husk: HaveIBeenPwned.com har ikke 100% oversikt over alle e-postadresser som noensinne er blitt kompromittert i verden, så selv om det vil være en lettelse om du ikke dukker opp i databasen deres, er du ikke nødvendigvis trygg av den grunn.)

Så hva kan du gjøre hvis du har blitt Pwned? Og hvordan kan du gjøre det enkelt å sikre deg?

Jeg har flere anbefalinger som er enkle å følge.