Sikkerhet – Antivirus – nettsikkerhet.com

Bruk antivirus og anti-malware

Det er ikke lenger nok med bare antivirus

  • Tid: 10–15 minutter nedlasting og installasjon (+ukjent tid for scanning av maskinen)
  • Kostnad: kr. 0–1000 pr. år

Vanlige virus er ikke lenger den største trusselen, men det finnes en lang liste ulike typer «malware» som man bør beskytte seg mot av ulike grunner. Alt fra programmer som bare vil vise deg litt ekstra reklame, til programmer som spionerer på alt du gjør, og dem som låser alle filene dine og krever løsepenger.

Det er dumt å være helt ubeskyttet mot slikt, særlig når det finnes forholdsvis mange gode, gratis antivirus-programmer.

Jeg bruker gratis-programmet Sophos Home som går i bakgrunnen mens jeg jobber, og tilsynelatende gjør en god jobb med å beskytte meg.

Last ned Sophos Home gratis her

Det er imidlertid et problem at slike gratis antivirus-programmer ikke dekker opp mot alle de ulike truslene som finnes der ute.

Et par ganger, når jeg har vært ekstra paranoid, har jeg derfor også tydd til Malwarebytes. Det er er et anti-malware-program som har en annen tilnærming til problemstillingen enn de andre på dette feltet, og som kan kjøres parallelt med et av dem. (Det er ellers ikke noen god idé å kjøre flere antivirus-programmer parallelt)

Malwarebytes har både gratis og betalversjon, som begge visstnok fanger opp ting som ikke andre plukker opp. Jeg har imidlertid ikke hatt virus – som jeg har oppdaget – på min maskin på over 10 år, så jeg har ikke fått sendt noen av programmene gjennom syretesten.

Last ned Malwarebytes her